Objekti

Objekti v upravljanju
OBJEKTI NA STADIONU V PIRANU:

about Veliko nogometno igrišče z umetno travo (monofilament z EPDM s sivim gumijastim granulatom).Velikost igrišča je 100x64m, igralne površine z umetno travo pa 108x71m. Igrišče je opremljeno z razsvetljavo (400 lux) namenjeno športni vadbi in tekmovanjem v nogometu ter rekreaciji. Igrišče ustreza vsem normativom NZS za igranje v 2.SNL. Ob igrišču so 4 opremljene garderobe za igralce ter garderoba za sodnika. Za obiskovalce so na voljo tribune s 500 sedeži in prav toliko stojišči. Ob igrišču je tudi elektronski semafor za prikazovanje rezultata. Igrišče predvsem v popoldanskem času uporablja NK Portorož-Piran.

about Zunanje rokometno igrišče velikosti 20 x 40m preplasteno z akrilno maso. Ob vzdolžni in eni čelni liniji so nameščene betonske tribune, ki sprejmejo preko 300 gledalcev. Igrišče je primerno za igranje rokometa ali malega nogometa ter opremljeno z razsvetljavo.

Zunanje košarkarsko igrišče velikosti 27 x 15m preplasteno z akrilno maso. Zunanje športne površine so namenjene športni vadbi in tekmovanjem ter športni rekreaciji.

about Telovadnica Piran ima parketno površino tlorisne velikosti 450m2. V objektu sta dve opremljeni garderobi. Na parketni površini je možno igrati košarko (igrišče velikosti 25 x 15m), odbojko ter badminton. Telovadnica ima vsa potrebna športna orodja in ozvočenje. V sklopu objekta je tudi park ter otroško igrišče.ŠPORTNI PARK LUCIJA:

about Športna dvorana Lucija je osrednji športni objekt za športne prireditve v občini. Tlorisna površina celotne parketne površine znaša 1350m2 z možnostjo pregraditve z zavesami na tretjine. Primerna je za igranje rokometa, košarke ter odbojke vzdolžno ter košarke, odbojke in badmintona po vsaki tretjini. V dvorani je 9 garderob različnih velikosti s tuši ter premične tribune s 750 sedeži in 150 stojišč. Dvorana je opremljena z ozvočenjem, razsvetljavo primerno za TV snemanje, podestom za namestitev TV kamere ter je ogrevana in prezračevana. Program dvorane vključuje tudi šolsko športno vzgojo, športno vadbo in tekmovanja v košarki, rokometu, odbojki, športni rekreaciji ter raznovrstne družabne, kulturne in zabavne prireditve.

about Montažna dvorana Lucija ima igralno površino iz umetne mase (Sportcourt) velikosti 650 m2 je primerna za igranje košarke. Dvorano je možno v poletnih mesecih na obeh daljših stranicah odpreti, pozimi je pa urejeno ogrevanje z vpihovanjem toplega zraka. Ob dvorani sta tudi dve montažni oblačilnici in sanitarije. Dvorana je namenjena šolski športni vzgoji, športni vadbi in tekmovanjem ter rekreaciji.

Igrišče za mali nogomet z umetno travo (fibrilirana trava z SBR gumi granulatom) velikosti 40x20m (800 m2) opremljeno z bandami ter razsvetljavo. Ob igrišču so postavljene tribune za cca. 100 gledalcev ter montažna oblačilnica.

about Zunanje športne površine v Športnem parku Lucija so: večnamensko zunanje igrišče velikosti 1200 m2 preplasteno z akrilno podlago. Na igrišču je možno igrati rokomet (20 x 40m) oz. mali nogomet ali dve košarki počez (26 x 15m). Ob igrišču so nameščene betonske tribune s 150 sedišči. Košarkarsko igrišče velikosti 26 x 14 m je preplasteno z akrilno podlago. Dvostezna 60 m tekaška steza je preplastena s tartanom in primerna za tek s šprintericami. Objekti so namenjeni šolski športni vzgoji, športni vadbi in tekmovanjem ter rekreaciji. Površina celotnega športnega parka Lucija meri 12.000 m2. V sklopu objekta je tudi veliko zelenih površin.

ŠPORTNI PARK SEČOVLJE:

Večnamensko športno igrišče eži tik ob Osnovni šoli Sečovlje. Namenjeno je igranju rokometa oz. malega nogometa (20 x 40m) ter počez dve košarki (28 x 15m). Večnamensko igrišče je opremljeno z lovilnimi mrežami. Ob igrišču so nameščene sanitarije, garderobe pa so na razpolago v sosednji telovadnici. Igrišča so namenjena šolski športni vzgoji, športni vadbi in tekmovanjem ter športni rekreaciji.

Štiristezna 200m tekaška steza je postavljena okoli večnamenskega športnega igrišča ter preplastena s tartansko podlago primerna za tek z navadnimi športnimi copati kot s šprintericami. Na stezi je možno izvajati tek na 30, 60, 100, 200, 400, 800, …m ter štafeta 4x100m. Ob tekaški stezi je nameščena posebna steza primerna za izvajanje sprinterskih preizkušenj na 60m. V sklopu Športnega parka so še steza in jama za izvajanje skoka in troskoka v daljino, površina za suvanje krogle ter prostor in oprema za skok v višino. Celotna površina Športnega parka je 6.500 m2 in je v celoti opremljen tudi z razsvetljavo ter parkirnimi prostori.

VESLAŠKI DOM PIRAN

about Dom leži sredi Krajinskega parka Sečoveljske soline in je najsodobnejši športni objekt, namenjen športni vadbi in tekmovanjem v veslanju ter vzdrževanju čolnov.

Uporablja ga domicilno veslaško društvo ter ostala športna društva. Ob domu se nahaja solinski kanal dolg približno 1,5 km, po katerem je možno veslanje, ne glede na vetrovno vreme. Objekt ima dve etaži. V pritličju velikosti 212 m2 sta urejena dva hangarja za shranjevanje čolnov, v nadstropju iste površine pa garderobe, sanitarije, pisarna, fitnes, prostor s simulatorji veslanja in trim kabinet.

BALINIŠČE NA BELEM KRIŽU

about Štiristezno balinišče leži na Belem Križu tik nad Portorožem. Objekt meri 1500 m. Sama športna površina je v celoti pokrita z montažno konstrukcijo. Urejena razsvetljava, ogrevanje, semaforji ter vso potrebno opremo za izvajanje vadbe in tekem balinanja. Ob balinišču so opremljeni prostori za sanitarije in garderobe. Južno stranico objekta je možno v poletnih mesecih skoraj v celoti odpreti.


STRELSKI DOM V PIRANU

about V starem mestnem jedru Pirana se nahaja strelišče za zračno orožje. Opremljeno je z 9 strelskimi mesti, garderobami, sanitarijami, pisarno in orožarno. Strelišče je primerno za izvajanje vadbe kot za tekmovanja.Upravljalec:

Javni zavod Športni in mladinski center Piran – Centro sportivo e giovanile Pirano.
Naslov: Fazan 5, 6320 Portorož.
Telefon: +386 5 67 10 390. Telefaks: +386 5 67 10 395.
E-mail: info@simcpiran.si. Spletna stran: www.simcpiran.si.